Bez kategorii

(de)Serek jagodowy i trochę o błonniku

Wróciłam. Z wszechobecnej ciszy na plac budowy – panowie ocieplający mój blok nie wydają się być delikatni. Stukanie, wiercenie, piłowanie, przybijanie – coś czuję, że mój wewnętrzny spokój czeka ciężki okres.
Z kończących się jagód robię na szybko serek. Niewiele pracy, pyszny efekt – to lubię.

Składniki (1 porcja):
100g twarogu
duża garść jagód
2 łyżki serka waniliowego
3 łyżki musli (użyłam Błonnika z płatkami pszennymi, słonecznikiem i żurawiną firmy Britta)
1/4 szkl. jogurtu naturalnego

Twaróg, jagody i serek waniliowy zmiksować. Jeśli potrzeba, dosłodzić. W pucharku ułożyć serek jagodowy, posypać musli, przykryć serkiem. Polać jogurtem, udekorować łyżką serka i jagodami. Schłodzić lub podawać od razu.

Niedawno otrzymałam paczkę od firmy Britta. Jednym z produktów, które mam okazję przetestować jest Twój Błonnik z płatkami pszennymi, słonecznikiem i żurawiną. Muszę przyznać, że z błonnikiem miałam do czynienia wcześniej, ale jego smak ani forma nie przypadły mi za bardzo do gustu. Mój tato zawsze śmiał się, pytając, czemu jem jogurt z trocinami, mama mawiała, że podkradam pokarm naszej śwince. Rzeczywiście, zwykle błonnikowe “pałeczki” przypominają trochę pożywienie dla gryzonia 😀 Jednak pozytywnie zareagowałam na formę “Twojego Błonnika”. Wymieszany z płatkami, słonecznikiem i żurawiną przypomina bardziej musli, a błonnik jest zwinięty w cienkie paseczki, dzięki czemu nie mam poczucia, że jem trociny. Do jogurtu czy mleka – fajna propozycja. Minusem może być niestety dosyć słaba dostępność tego produktu – jak dotąd widziałam “Twój Błonnik” chyba tylko w jednym markecie. Ale jeśli spotkacie go na sklepowej półce, polecam spróbować 🙂

Brak komentarzy

Skomentuj