Śniadanie zupełnie nie jesienne. Bo nie dość, że wyjęte prosto z lodówki, to jeszcze podane z malinowym musem, który zrobiłam z zamrożonych latem owoców… Dzisiaj nie zważam na sezonowość. Dzisiaj delektuję się przepysznym, zdrowym, orzeźwiającym puddingiem. I wierzcie lub nie, taki pucharek potrafi sprawić, że myślami wrócicie do wakacyjnych wspomnień. Tylko mała rada – nie patrzcie przy tym na spadające za oknem liście.. 😉
Składniki (1 porcja):
- 3 łyżki nasion chia
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka miodu
- 3/4 szklanki malin (użyłam mrożonych)
- 1 łyżka cukru/ miodu/ innego słodziwa
Nasiona chia zalać mlekiem, dodać miód, dobrze zamieszać i odstawić do lodówki. Po 20 minutach wyjąć i ponownie zamieszać mieszankę. Odstawić pudding do lodówki na całą noc.
Przygotować mus z malin: owoce umieścić w rondelku z cukrem i odrobiną wody. Zagotować i zmiksować na gładką masę. Musem polać pudding.
Smacznego!
Brak komentarzy