Śniadanie:
Pudding chlebowy z jabłkiem i orzechami:
3 kromki chleba (u mnie z żurawiną)
1 jabłko, obrane i pokrojone na plasterki
1 jajko
1/3 szkl. mleka
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka cukru waniliowego
garść orzechów ziemnych
Chleb pokroić w kostkę, ułożyć połowę w wysmarowanej masłem foremce do zapiekania. Jajko roztrzepać z mlekiem, cukrem i miodem. Na chlebie ułożyć plasterki jabłka, polać masą i ułożyć resztę chleba. Można dodatkowo położyć na górę parę plasterków jabłka. Posypać orzechami, wstawić do lodówki na ok. 20 minut (ja nie czekałam). Piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
II śniadanie:
jogurt naturalny, banan
Obiad:
gołąbki z sosem pomidorowym
Podwieczorek:
serek wiejski z rodzynkami i cynamonem, cukierki Snickers i Twix
Kolacja:
omlet z dwóch jaj z dodatkiem łyżki sosu pomidorowego (z obiadu), podany z szynką drobiową, ogórkiem w zalewie musztardowej oraz papryką.
Wpis dodaję do akcji Dzienny Jadłospis 2
Brak komentarzy