Bez kategorii

Pudding chlebowy i Dzienny Jadłospis

Śniadanie: 
Pudding chlebowy z jabłkiem i orzechami: 

3 kromki chleba (u mnie z żurawiną)
1 jabłko, obrane i pokrojone na plasterki
1 jajko
1/3 szkl. mleka
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka cukru waniliowego
garść orzechów ziemnych

Chleb pokroić w kostkę, ułożyć połowę w wysmarowanej masłem foremce do zapiekania. Jajko roztrzepać z mlekiem, cukrem i miodem. Na chlebie ułożyć plasterki jabłka, polać masą i ułożyć resztę chleba. Można dodatkowo położyć na górę parę plasterków jabłka. Posypać orzechami, wstawić do lodówki na ok. 20 minut (ja nie czekałam). Piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach.

II śniadanie:
jogurt naturalny, banan


Obiad:
gołąbki z sosem pomidorowym

Podwieczorek:
serek wiejski z rodzynkami i cynamonem, cukierki Snickers i Twix


Kolacja: 
omlet z dwóch jaj z dodatkiem łyżki sosu pomidorowego (z obiadu), podany z szynką drobiową, ogórkiem w zalewie musztardowej oraz papryką.

Wpis dodaję do akcji Dzienny Jadłospis 2


You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomentuj