Ten przepis jest dla mnie szczególnie ważny, bo został przez jury wybrany do tygodniowej bitwy w konkursie Kulinarny Blog Roku. Potrzebuję Waszych głosów! Możecie to zrobić klikając na mój przepis tutaj: http://kulinarni.pl/kulinarny-blog-roku-2013,2139,n/glosowanie-wariacje-wokol-sera-castello,99828.html Rejestracja trwa kilka chwil, a dla mnie to ogromnie ważne! 🙂 To jak, pomożecie? 🙂 Możecie głosować przez cały tydzień.
Powoli przyzwyczajam się do wczesnego wstawania, dojeżdżania, nowych miejsc, nowych ludzi. Chociaż nie miałam jeszcze wszystkich wykładów, zaryzykuję stwierdzenie, że studiowanie jest naprawdę fajne! 🙂
Składniki:
2 średniej wielkości buraki
100 g sera pleśniowego
garść orzechów włoskich
1 gruszka
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z oliwek
Buraki ugotować do miękkości. Obrać, ostudzić. Z każdego odkroić od spodu plaster, by stabilnie ustawić buraka na talerzu.
Przy pomocy noża delikatnie wydrążyć środek każdego buraka, odłożyć go na bok. Gruszkę obrać. Wydrążone środki buraka, gruszkę i ser pleśniowy pokroić w kostkę. Posypać orzechami włoskimi. Polać oliwą i octem balsamicznym, dobrze wymieszać.
Sałatkę nałożyć do wydrążonych buraków. Pozostałą część ułożyć na talerzu obok.
Brak komentarzy