Bez kategorii

Jajka faszerowane musem z buraka i fety

Wielkanoc coraz bliżej – pora wypróbować nowe przepisy, aby być pewnym, że świąteczne menu będzie bez zarzutu. Jakiś czas temu przygotowałam mus z buraków z serem feta i przepadłam – smakuje genialnie! Pomyślałam, że będzie idealnym farszem do jaj. Nie myliłam się, wyszło pysznie i efektownie, spójrzcie tylko na ten kolor 🙂

Składniki:

  • 2 małe buraki
  • 1 czerwona cebulka
  • 4 jajka 
  • 150 g sera feta
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz
Buraki ugotować do miękkości. Obrać, pozostawić do ostygnięcia. 
Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Do wysokiego naczynia włożyć buraki, drobno posiekaną cebulę, żółtka jaj, ser feta i majonez. Przy pomocy blendera zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku pieprzem. Tak przygotowany mus przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć porcję na wydrążone połówki jaj. Ułożyć na półmisku, udekorować koperkiem.
Smacznego!

Brak komentarzy

Skomentuj