Kiedy pod jednym dachem gromadzi się tłum ludzi, których łączy jedno – miłość do jedzenia i gotowania – to znak, że odbywa się festiwal Food Blogger Fest. Już po raz szósty blogerzy kulinarni oraz wszyscy amatorzy dobrego jedzenia spotkali się, by porozmawiać na kulinarne (i nie tylko) tematy, spróbować różnych pyszności, wspólnie pogotować na warsztatach czy posłuchać niezwykłych prelekcji. Po raz pierwszy miałam okazję uczestniczyć w tym wydarzeniu i już wiem, że z pewnością nie będzie to mój ostatni raz!
Fantastyczna, inspirująca atmosfera, pokazy i warsztaty, konkursy, degustacje – każdy, kogo interesują jedzeniowe tematy powinien wziąć udział w takim festiwalu. Dziesiątki (a może i setki?) ludzi, których łączy wspólna pasja w jednym miejscu to niezwykła energia.
W tym roku miałam okazję uczestniczyć w warsztatach z szefem Andrzejem Polanem i aktorką Katarzyną Bujakiewicz, organizowanych przez Bakalland. Wspólnie przygotowywaliśmy pyszne przepisy z wykorzystaniem przeróżnych bakalii. Wzięłam także udział w warsztatach Tesco – Zdrowy lunchbox, gdzie przygotowaliśmy propozycje szybkich potraw, w sam raz do zapakowania na wynos. Tym warsztatom z kolei przewodziła dwójka blogerów: Łukasz z RunEat i Arvind z FitBack. Kolejny raz było pysznie, zdrowo i inspirująco!
Dziękuję mojej drużynie: Lorecie, Anicie i Adamowi 🙂 |
Roladki z pstrąga zawijane z boczkiem, rodzynkami, musztardą i kaparami – pierwsze z dań, które przygotowałam ze swoją warsztatową drużyną |
Strudel z białej kiełbasy i suszonych śliwek – nasze danie nr 2 🙂 |
Ogromne podziękowania należą się organizatorom festiwalu, za dopięcie wydarzenia na ostatni guzik i za to, że chyba nikt nie wyszedł stamtąd z pustym żołądkiem (i pustymi rękami :)), a także wszystkim sponsorom, dzięki którym mieliśmy okazję próbować wielu pyszności. Pozdrawiam wszystkich, z którymi miałam okazję wspólnie porozmawiać, po degustować i pogotować. Warto było przebyć prawie 300 km, aby tam być 🙂 Do zobaczenia za rok!
Brak komentarzy