Bez kategorii

Pudding ryżowy z masłem orzechowym i cynamonem

Nie mam siły/czasu/(ochoty?) żeby piec.
Matura? Jaka matura? 😉
Rozpieszczam się za to śniadaniami.


Składniki (1 porcja):
pół torebki ugotowanego brązowego ryżu (lub innego)
1 jajko, oddzielnie białko i żółtko
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki masła orzechowego
3 łyżki jogurtu naturalnego
duża szczypta cynamonu
pół banana

Białko ubić na sztywną pianę. W osobnej misce zmiksować ryż z żółtkiem, jogurtem, masłem orzechowym, cynamonem i cukrem. Delikatnie wymieszać z pianą z białek. Przełożyć do naczynka do zapiekania wysmarowanego odrobiną tłuszczu, ułożyć pokrojone plasterki banana. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 25 – 30 minut.

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomentuj