Bez kategorii

Daktylowa owsianka

Wrzesień to miesiąc, w którym zawsze coś się zmienia. Uczniowie kończą wakacje, pogoda zaczyna być coraz bardziej zmienna, czuć jesień czekającą za rogiem. U mnie też coś się zmieniło. Dzisiaj po raz pierwszy nie wybieram się na rozpoczęcie roku szkolnego, zamiast tego idę do pracy. Po 12 latach edukacji to naprawdę dziwne uczucie.

Razem z tą owsianką dołączam do akcji organizowanej przez Maria’n. Wspólne owsiankowe śniadanie to fajna inicjatywa 🙂 Przyznaję też, że po raz pierwszy jadłam daktyle. Wrzesień to miesiąc zmian, czyżby tych na talerzu również?

Składniki:
5 łyżek płatków owsianych
1 szkl. wody
szczypta soli
1 łyżeczka miodu
4 daktyle
garść migdałów
mleko

Płatki zalać wodą, posolić, gotować aż woda zostanie wchłonięta (ok.15-20 minut). Pod koniec gotowania dodać posiekane daktyle i migdały. Przełożyć do miseczki, zalać mlekiem według uznania. Dodać miód. Udekorować bakaliami. Zajadać, póki ciepłe! 🙂

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomentuj