Zdrowo i smacznie. Tak powinniśmy zaczynać każdy dzień. Kasza jaglana na śniadanie to doskonały przykład racjonalnego odżywiania. W połączeniu z twarogiem i bananem tworzy bardzo udane połączenie, które sprawia, że jeszcze długo po zjedzeniu czułam się syta. Za to właśnie kocham kaszę!
Składniki (1 porcja):
4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
1 mały banan, najlepiej bardzo dojrzały
100 g twarogu
1 jajko
1 łyżeczka miodu
szczypta proszku do pieczenia
szczypta cynamonu
Miód i twaróg zmiksować (użyłam blendera). Dodać rozgniecionego widelcem banana, wymieszać. Dodać żółtko jajka, proszek do pieczenia i cynamon. Wsypać kaszę jaglaną i wszystko zmiksować.
Białko ubić na pianę, delikatnie połączyć z masą. Całość przełożyć do natłuszczonej kokilki i piec przez 20 minut, aż do zrumienienia wierzchu.
Brak komentarzy