Bez kategorii

Owsiane trufelki czekoladowo-miętowe. Bez cukru!

Małe kuleczki,  które naładowane są pełnią smaku! Błyskawiczne do przygotowania owsiane trufelki już nie raz sprawdziły się jako pyszna i zdrowa alternatywa słodyczy. Można zapakować je na drugie śniadanie, można delektować się nimi przy kubku ulubionej kawy albo zabrać je ze sobą na siłownię jako lekką, potreningową przekąskę (przetestowałam każdą opcję, sprawdziły się świetnie!). Bez dodatkowego cukru, za to z orzeźwiającą miętą i czekoladą. To połączenie uzależnia 🙂

  

Składniki na ok. 8 trufli:

  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 1/2 banana
  • garść świeżych liści mięty
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka kakao
  • 4 kostki gorzkiej czekolady
  • opcjonalnie: 1 łyżka likieru czekoladowego

Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę. Formować kulki trochę większe od orzecha włoskiego, schłodzić w lodówce. Można dodatkowo oblać je polewą czekoladową.

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomentuj