Okres pomiędzy świętami a Nowym Rokiem to dla wielu osób czas detoksu – niektórzy walczą w ten sposób z poświątecznym przejedzeniem, niektórzy zwracają na dietę baczną uwagę po to, by prezentować się idealnie w sylwestrowej kreacji. Inni po prostu chcą dać odpocząć swojemu organizmowi od nadmiaru tradycyjnych i pysznych, aczkolwiek zupełnie nie dietetycznych potraw. Jesteście w którejś z tych grup? A może po prostu, tak jak ja, z czystej ciekawości chcecie spróbować czegoś innego? Nieważne, czym tak naprawdę się kierujecie. Powinniście spróbować tego ciasta! Jest PYSZNE. Nikt nie wyczułby w nim smaku ciecierzycy, mogę Wam to obiecać! Wilgotne i delikatne, lekko słodkie, miękkie, rozpływające się w ustach i… totalnie zdrowe! Jak dla mnie to ciasto idealne. A Ci, którzy na dietę zupełnie nie zważają mogą upiec je po to, by.. zjeść całe. I nie mieć z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia 😉
- 1 puszka ciecierzycy (400g)
- sok i skórka z 1 pomarańczy
- 1/4 szklanki wody
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki domowego musu jabłkowego
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
3 komentarze
Vic
25 czerwca 2019 at 18:39This looks so good! I can’t wait to try this on the weekend. Thanks for sharing!
Fitoru keto
19 listopada 2019 at 13:57We tried this yesterday and it was so delicious! My kids so love it! Can’t wait to try this again someday. Thanks for sharing!
Planeta Smaku
20 listopada 2019 at 07:44Fantastic! Thank you for your comment 🙂