Śniadanie w świątecznych smakach, które jest pyszne i na długo pozostawia uczucie sytości. Właśnie za to lubię kaszę jaglaną! Jeśli jeszcze nie jesteście do niej przekonani, to jak najszybciej powinniście. Jest bardzo zdrowa i pyszna – zwłaszcza z takimi dodatkami 🙂
Składniki na 1 porcję:
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 1/2 pomarańczy
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 łyżeczki miodu lub cukru
- 1 łyżka ciemnego kakao
Kaszę jaglaną podprażyć w suchym rondelku. Przełożyć na sito, przelać gorącą wodą i wrzucić ponownie do rondelka. Zalać zimną wodą (ok. 3/4 szklanki), przykryć i gotować, aż wchłonie większość wody. Wtedy dodać cukier lub miód, sok i skórkę startą z pomarańczy oraz kakao. Wymieszać dobrze, gotować, aż kasza będzie miękka i wchłonie płyn.
Do pucharka wlać jogurt naturalny, przełożyć jaglankę i udekorować skórką pomarańczową. Smacznego!
Brak komentarzy